Waarom jij een opleiding zou volgen? 4 goede redenen!

Jezelf ontwikkelen is een must. Zeker wanneer je langer in een zelfde functie acteert, is het goed om van tijd tot tijd eens je blik te verruimen en te ontdekken wat nieuw is. Zeker wanneer je een jaartje ouder wordt, is het goed om mee te gaan in deze snelle tijd vol veranderingen.

Maar jezelf ontwikkelen is tevens van belang voor het bedrijf waar je voor werkt. Of dat nu in loondienst is, of voor je eigen bedrijf. Kennis moet up to date blijven. Zonde dus om dat opleidingsbudget niet op te maken. Waarom het volgen van een opleiding een must is? Vier redenen op een rij :

1.  Pluk de vruchten
Niemand wil stilstaan, je wilt blijven bewegen. Door het volgen van een opleiding leer je nieuwe inzichten. Door jezelf te ontwikkelen, breng je weer nieuwe kennis in het bedrijf. Deze inzichten en kennis kun je vervolgens delen binnen je organisatie. Daar kunnen ook je collega’s de vruchten van plukken.

2.   Een meerwaarde
Ook als je al beschikt over de nodig kennis, heeft verder kijken toegevoegde waarde. Een extra specialisatie biedt een meerwaarde. Je onderscheid jezelf. En je afdeling, je team en je bedrijf. Kennis is en blijft macht tenslotte. 

3.    Aftrekbaar
De kosten van een opleiding zijn aftrekbaar van de belastingen en vaak is subsidie mogelijk. Dus waarom zou je het niet doen?

4.    Werk in uitvoering
Pak je functieomschrijving er eens bij en maak inzichtelijk welke vaardigheden je kunnen helpen om je huidige functie beter te kunnen uitoefenen. Zoek vervolgens een passende opleiding. Wedden dat je nieuw geleerde vaardigheden nog beter kunt uitvoeren?


Was getekend, Raak Opleidingen

Leesvoer geschreven door:
Marjolein Deutekom
Tekstschrijver / trainer / organisator / ondernemer (Pand Raak / She Knows How)